Comitetul cetăţenesc pentru independenţa Radioteleviziunii
Act de constituire
Din iniţiativa Grupului pentru dialog social, astăzi 25 februarie 1990 s-a constituit „Comitetul cetăţenesc pentru independenţa Radioteleviziunii“.
Acesta este un organism autonom, non-guvernamental, reprezentând în mod direct opinia publică.
Scopul general al Comitetului este acela de a contribui la dobîndirea de către Radioteleviziune, a unui statut de independenţă efectivă, şi la respectarea acestui statut de către toate instituţiile politice şi sociale.
Din iniţiativa Grupului pentru Dialog Social, duminică 25 februarie 1990, în localul Sindicatului Şoferilor din Bucureşti a avut loc o adunare cetăţenească dedicată unor probleme actuale ale Radioteleviziunii Române. Răspunzînd apelului lansat de Grup, numeroase organizaţii şi-au trimis reprezentanţii, acreditaţi cu mandate scrise. Au fost prezenţi delegaţi ai sindicatelor din unele mari întreprinderi – I.C.E.M.E.N.E.R.G., Electronica, 23 August, Aerofina, I.C.P.M. Semiconductoare – ai altor organizaţii ca Liga studenţilor, Liga Naţională a femeilor, Mişcarea pentru democraţie şi drept, Institutul de geofizică şi geologie, Asociaţia interpreţilor şi traducătorilor, Confederaţia Frăţia ş.a.
În numele Grupului pentru Dialog Social adunarea a fost deschisă de Pavel Câmpeanu, care a fost ales să conducă dezbaterile. La discuţiile care au decurs într-un spirit constructiv, de responsabilitate, au luat parte printre alţii domnii: Nicolae Bădiţă, de la I.C.E.M.E.N.E.R.G., Dumitru Iuga, preşedintele sindicatelor lucrătorilor din Radioteleviziunea Română, Dr. Leru Dan Alexandru, preşedintele sindicatului independent al medicilor, Gherbea Mihai de la I.N.M.T., doamnele Dinulescu Ioana de la Studioul de radio Craiova, Barac Anca de la I.C.P.M. şi alţii.
Cei prezenţi au adoptat actul de constituire a Comitetului cetăţenesc pentru independenţa Radioteleviziunii, semnîndu-l în numele organizaţiilor pe care le reprezintă. „Scopul general al Comitetului – stipulează documentul – este acela de a contribui la dobîndirea de către Radioteleviziune a unui statut de independenţă efectivă şi la respectarea acestui statut de către toate instituţiile politice şi sociale.“
Comitetul şi-a ales un birou format din şapte membri şi a constituit trei comisii de lucru:
— Comisia pentru abrogarea vechii legi a Radioteleviziunii şi pentru pregătirea proiectului unei noi legi a Radioteleviziunii;
— Comisia pentru primenirea personalului Radioteleviziunii;
— Comisia pentru cooperarea cu conducerea Radioteleviziunii şi cu sindicatul lucrătorilor Radioteleviziunii.
Secretariatul Comitetului funcţionează în localul Sindicatului Şoferilor din Bucureşti, strada Ing. Anghel Saligny nr. 2, telefon 15 38 89.
Următoarea întrunire a Comitetului va avea loc în aceeaşi sală, duminică 4 martie 1990, ora 10 a.m.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu