marți, 24 februarie 2009

M. Dinescu, membru în Colegiul CNSAS, a omis sa îşi declare toate veniturile. M. Dinescu: „Mă doare in C...R! Eu urmăresc interesele mele economice“




Mircea Dinescu: „Mă doare în cur... /.../ Eu urmăresc interesele mele economice“
























































„Mă doare în cur!" Aceasta a fost reacţia pe care a avut-o Mircea Dinescu, atunci când a fost chestionat în privinţa incompatibilităţi între funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), asimilată celei de secretar de stat, şi cea de membru al Consiliului Editorial al ziarului "Cotidianul".

În urmă cu aproximativ o săptămână, Mircea Dinescu - membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) - a fost numit, alături de Emil Hurezeanu şi Adrian Ursu în Consiliul Editorial al ziarului "Cotidianul". Conform unui comunicat oficial remis de conducerea publicaţiei - membră a grupului de interese economice aparţinându-i lui Sorin Ovidiu Vîntu - Mircea Dinescu şi ceilalţi doi jurnalişti vor propune şi susţine public proiecte editoriale complexe, vor gira campanii de conţinut şi vor promova subiectele generate de echipa ziarului în dezbaterile publice.

Dacă în cazul lui Emil Hurezeanu şi Adrian Ursu implicarea în cadrul unui grup de interese nu este imputabil, în cazul lui Mircea Dinescu acest lucru este chiar interzis de lege. Mai precis de Legea 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei), care, la articolul 84, aliniatul 2, litera h, şi la aliniatul 4 precizează: "funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora (n.r. - este cazul funcţiei de membru în Consiliul CNSAS) sunt incompatibile cu exercitarea (...) calităţii de membru al unui grup de interes economic".

Chestionat telefonic în privinţa incompatibilităţii în care se află, Mircea Dinescu s-a arătat extrem de iritat. Deşi a recunoscut faptul că funcţia deţinută la societatea care editează "Cotidianul" poate influenţa direct politica editorială a ziarului respectiv şi indirect opinia şi puterea publică, dar şi profitabilitatea grupului de interese economice deţinut de SOV, Dinescu a negat pe un ton categoric că i-ar servi interesele tatălui FNI. "Ne întâlnim acolo, vedem ce zice secretarul general, preşedintele Ceauşescu... E ca la un Congres. Eu o să mai scriu şi o dată pe săptămână... Da, se poate spune că deciziile pe care le luăm influenţează destinul publicaţiei ... Dar nu-i urmăresc eu, dom'le, interesele lui Vîntu! Eu urmăresc interesele mele economice", a declarat sec Mircea Dinescu, care a adăugat că în opinia sa nu există nicio incompatibilitate între funcţia publică deţinută la CNSAS şi cea de lefegiu al tatălui FNI.

Mircea Dinescu a fost întrebat dacă nu cumva este măcar imoral faptul că, în calitate de persoană plătită din bani publici să se ocupe de deconspirarea Securităţii, a acceptat să lucreze si pentru un grup privat. "Hai bă... Auzi matale... Mergi pe stradă şi e plin de miliţieni, de securişti peste tot. Din cauza asta ar trebui să mă sui pe un vârf de munte şi să mă izolez. Eu am fost liber şi înainte şi sunt liber şi acum. Mă doare în cur...", a declarat extrem de nervos Mircea Dinescu, după care ne-a trântit telefonul în nas, publica ziarul Curentul in editia de marti, 12 februarie, sub semnatura lui Ovidiu Zara.

Ce este un grup de interese? "Grupurile de interese sunt organizaţii constituite care, în vederea intereselor pe care le gestionează, vor căuta (câteodată prin toate mijloacele) să influenţeze puterile publice". (www.inpolitics.ro, "Grupurile de interese")
(
www.civic.media.ro)

Mircea Dinescu:

secretar U.T.C. al U.S.R.;
membru al Partidului Comunist Român (până la Revoluţie);
condamnat penal cu suspendare în anul 1981 pentru agresarea unui coleg de redacţie;
absolvent al Academiei de Partid Ştefan Gheorghiu (1981).

stagiul militar efectuat la Securitate (Grădiştea);
gradul la terminarea stagiului militar: soldat fruntaş al Securităţii Române.


Sursa:

Niciun comentariu:

Constantin Brâncoveanu

Constantin Brâncoveanu a fost un mare „ctitor” de cultură şi de lăcaşuri sfinte, un sprijinitor prin cuvânt şi faptă al Ortodoxiei de pretutindeni, o figură de seamă din istoria neamului românesc. Iar prin moartea lui cu adevărat mucenicească, el a oferit tuturor o minunată pildă de dăruire şi de jertfă pentru ţară să şi pentru credinţa creştină. (Pr. Prof. Dr. Mircea Păcurariu)

...toată viaţa noastră trebuie să fie o lecţie de modestie

„Eu sunt convins că existenţa noastră de aici, de pe pământ, este negativul alteia, plină de lumină. Moartea este doar un ritual de trecere spre adevărata noastră esenţă şi fiinţă. Nu trebuie să credem că această experienţă a călătoriei noastre pe pământ este o experienţă în totalitate negativă. Iisus strigă pe cruce: «Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?» Se întunecă. Pentru că pământul este un loc atât de sinistru, încât fiul divin îşi poate uita tatăl şi poate crede că a fost părăsit. Şi totuşi, în acest infern, învăţăm să iubim, să ne sacrificăm, să ne dăruim, să fim generoşi. Este un infern feeric. Anamneza angelică pe care ne-o facem, din când în când, ne indică spre ce ne îndreptăm. Spre Dumnezeu. Şi toată viaţa noastră trebuie să fie o lecţie de modestie.“ Cezar Ivănescu

Mircea Eliade

Este semnificativ că singurul popor care a reuşit să-i învingă definitiv pe daci, care le-a ocupat şi colonizat ţara şi le-a impus limba a fost poporul roman; un popor al cărui mit genealogic s-a constituit în jurul lui Romulus şi Remus, copiii Zeului-Lup Marte, alăptaţi şi crescuţi de Lupoaica de pe Capitoliu. Rezultatul acestei cuceriri şi al acestei asimilări a fost naşterea poporului român. În perspec­tiva mitologică a istoriei, s-ar putea spune că acest popor s-a născut sub semnul Lupului, adică predestinat războaielor, invaziilor, şi emigrărilor. Lupul a apărut pentru a treia oară pe orizontul mitic al istoriei daco-romanilor şi a descendenţilor lor. Într-adevăr prin­cipatele române au fost întemeiate în urma marilor invazii ale lui Genghis-Han şi ale succesorilor săi. Or, mitul genealogic al genghis-hanizilor proclamă că strămoşul lor era un Lup cenuşiu care a coborît din Cer şi s-a unit cu o căprioară... (Mircea Eliade, De la Zalmoxis la Genghis-Han, traducere de Maria Ivănescu şi Cezar Ivănescu, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti, 1980)